Un mes ple de teatre a la Fundació Tutelar Alosa

Durant el mes de maig la Fundació tutelar Alosa va iniciar una col·laboració amb la companyia La Baldufa Teatre per tal d’apropar el teatre i les arts escèniques a totes aquelles persones usuàries que ho volguessin. Aquestes persones s’han reunit al local de la Fundació per tal de treballar amb una col·laboradora de la companyia de teatre les arts dramàtiques amb l’objectiu de presentar el seu projecte a final de mes al Festival de Teatre Enre9.
Aquestes 11 persones usuàries han treballat una vegada a la setmana el joc i els sentiments en les arts dramàtiques, entenent el que signifiquen, com treballar-les i com sentir-se còmodes amb elles i sens dubte podem afirmar ho han gaudit moltíssim. Durant aquestes cinc sessions que s’han dut a terme s’ha elaborat des del joc i ells mateixos per tal de representar una obra que els representes, allunant-se de tòpics més coneguts de l’art dramàtic. Aquesta obra s’ha anomenat “Continuem Parlant”, un espectacle creat per parlar dels somnis i aspiracions de les persones que han format part del projecte, però a la vegada també per mostrar al públic aquelles pors a l’hora de portar-ho a terme.
Finalment i després de cinc sessions el projecte ha cobrat vida sent representat al Festival Enre9, un festival de nova creació, gestionat per la companyia de teatre la Baldufa, que durant el 26 i 29 de maig va acollir espectacles d’arts escèniques i de cultura popular i no podríem estar més contents del resultat. Ha sigut un espectacle ple de vida, amb molta energia, on les persones usuàries part del projecte han pogut expressar-se i fer-se visibles explicant les seves aspiracions i somnis a la vegada que també mostraven el seu cantó més vulnerable explicant les seves pors i inquietuds. L’espectacle ha acabat reivindicant que encara que siguin persones amb una disCapacitat intel·lectual són iguals a totes les persones i són membres de ple dret a la societat.
Podem dir que ha sigut tot un èxit i que segur que repetirem amb l’objectiu que es faci visible la capacitat de les persones amb disCapacitat intel·lectual, els seus somnis i la reivindicació dels seus drets com a persones incloses a la societat.

Compartir:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email